GSK dumpt levend poliovirus in Belgische rivieren die gebruikt worden voor zwemmen en vissen

Datum: 19 september 2015

Door: David Gutierrez, stafschrijver

Vertaling: Frank Bleeker

Bron: http://www.naturalnews.com/051268_GlaxoSmithKline_polio_virus_Belgian_rivers.html

DISCLAIMER:

Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

GSK-Building-Skyscraper

(NaturalNews) Farmaceutische gigant GlaxoSmithKline (GSK) heeft op 2 september 45 liter levend, geconcen-treerd poliovirus in een Belgische rivier gedumpt, volgens een persbericht van de Belgische Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Poliomyelitis, algemener bekend als ‘polio’ is een virusziekte die gewoonlijk tussen mensen wordt overgedragen via de fecaal-orale route. In 90 procent van de gevallen veroorzaakt de ziekte geen merkbare symptomen. In ongeveer 1 procent van de gevallen verspreidt het virus zich in het zenuwstelsel en bij voorkeur vernietigt het de motorische neuronen in het ruggenmerg, de hersenstam en de hersenen van de motorische hersenschors. Dit produceert verlammingskenmerken van de ziekte.

Zwemmen en vissen kan blootstelling veroorzaken

Volgens het persbericht zorgde een ‘menselijke fout’ ervoor dat het poliovirus in Rixensart, de GSK locatie waar het poliovaccin geproduceerd wordt, in het riool terecht kwam. Het gecontamineerde water stroomde vervolgens naar een waterzuiveringsinstallatie van Rosières en van daaruit naar de rivieren de Laan en de Dijle.

De vloeistof werd, volgens de eerste informatie via een persbericht van de firma GSK, ‘als gevolg van een menselijk fout afgevoerd tijdens het productieproces van vaccins’. Het water uit de zuiveringsinstallatie is niet terecht gekomen in het drinkwaternetwerk.

Er is geen officiële verklaring afgegeven voor het ontstaan van de ‘menselijke fout’, hoewel sommige mediabronnen melden dat een werknemer een fout heeft gemaakt tijdens het routinematig schoonmaken van een tank in de fabriek.

Het WIV-ISP meldde dat, omdat de polio-vaccinatiegraad in België zo hoog is (poliovaccinatie is verplicht en de naleving wordt geschat op ongeveer 95%), de risico’s voor zwemmers en vissers in de vervuilde rivieren ‘beperkt’ zijn.

“Het risico voor mensen die blootgesteld zijn aan het verontreinigde water dat zij poliomyelitis ontwikkelen is zeer beperkt, gezien de hoge mate van verdunning en de hoge incidentie van vaccinatie onder de bevolking,” aldus het persbericht dat werd gerapporteerd door Flanders Today (Flanders Today is een Engelstalig magazine dat financieel wordt ondersteund door de Vlaamse overheid – vert.).

Niettemin werden de werknemers van de waterzuiveringsinstallatie allemaal opnieuw gevaccineerd en heeft het WIV-ISP aanbevolen dat mensen die aan het rivierwater zijn blootgesteld hierover ook hun huisarts te raadplegen. Het WIV-ISP heeft tevens aanbevolen contact met het rivierwater te mijden.

“Uit voorzorg zijn slib- en water monsters van de waterzuiveringsinstallatie en de rivieren de Laan en de Dijle genomen om een evaluatie van de persistentie van het virus mogelijk te maken,” aldus het persbericht. “In afwachting van deze resultaten wordt aangeraden om contact met het water stroomafwaarts van de waterzuiveringsinstallatie van Rosières te vermijden tot waar de Laan in de Dijle stroomt.”

Het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) echter, lijkt het risico meer serieus te nemen. Het Bureau merkte op dat de Dijle uiteindelijk in de Schelde uitmondt, die door een gebied in Nederland stroomt waar veel orthodoxe protestanten wonen met een lage vaccinatiegraad. Deze populatie kan een hoger risico op infectie lopen bij blootstelling aan besmet water of slib, aldus de ECDC.

Geschiedenis van de dodelijke vaccin “fouten”

Het gebroddel bij de productie van vaccins in Rixensart is slechts het laatste schandaal bij GSK, ‘s-werelds derde grootste farmaceutische bedrijf. In 2010 werden via tests van de FDA sporen van een varkensvirus ontdekt in het Rotarix vaccin (rotavirus). Bovendien werden sporen ontdekt van het aviaire leukose virus in het mazelenvaccin van het bedrijf, en sporen van een simian (apen) retrovirus in het RotaTeq vaccin.

In 2012 werd een vertrouwelijk GSK-document naar de pers gelekt, waaruit bleek dat in de loop van twee jaar tijd, 36 baby’s overleden na de 6-in-1 injectie Infanrix Hexa. Hetzelfde rapport documenteerde 1742 gevallen van bijwerkingen van Infanrix Hexa.

503 daarvan werden als zeer ernstig gekwalificeerd.

In hetzelfde jaar legde de Argentijnse regering het bedrijf een boete op voor het veroorzaken van de dood van 14 baby’s tijdens illegale vaccinproeven tussen 2007 en 2008.
Bronnen voor dit artikel zijn: 
https://www.wiv-isp.be
http://www.digitaljournal.com
http://www.ecdc.europa.eu
http://www.flanderstoday.eu
http://yournewswire.com
http://www.buenosairesherald.com
http://www.nvic.org
http://vactruth.com
http://www.buenosairesherald.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s